|
 |
Autor |
Wiadomość |
zen0171
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2015 18:31
Temat postu : pwrót do hodowli- kontakt
|
 |
|
Po ponad 30 latach zamierzam wrócić do hodowli gołębi pocztowych, którymi pasjonowałem się w młodości. Dostałem od kolegi z mego rodzinnego miasta kilka młódków po gołębiach którym zarówno w tym jak i poprzednim roku wywalczył mistrza odziału w lotach młodych. W Kielcach gdzie mieszkam od 30 lat nie znam żadnego hodowcy. Z tego co widzę w hodowli zmieniło się tak dużo, że wiem iż muszę zaczynać od niemal początku i bardzo dużo się nauczyć. Oglądam filmy w necie, czytam " Poradnik hodowcy" i fora ale to nie zastąpi bezpośredniego kontaktu. Gdyby znalazł się ktoś kto chciałby podzielić się wiedzą i umiejętnościami to byłoby fajnie. Mieszkam w centrum Kielc a gołębie będą na działce w Mójczy. Mój przyszły oddział to 0171. Zastanawiam się nad wstąpieniem do PZGHP i rozpoczęciem od lotowania młódków tylko nie wiem jeszcze czy od 2016 czy później. Mam w związku z tym trochę wątpliwości i pytań o których chciałbym z kimś z Kielc i okolic pogadać. Proszę o kontakt :-) |
|
|
|
|
 |
ARTURO
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2015 19:08
Temat postu : Re: pwrót do hodowli- kontakt
|
 |
|
zen0171 napisał: | Po ponad 30 latach zamierzam wrócić do hodowli gołębi pocztowych, którymi pasjonowałem się w młodości. Dostałem od kolegi z mego rodzinnego miasta kilka młódków po gołębiach którym zarówno w tym jak i poprzednim roku wywalczył mistrza odziału w lotach młodych. W Kielcach gdzie mieszkam od 30 lat nie znam żadnego hodowcy. Z tego co widzę w hodowli zmieniło się tak dużo, że wiem iż muszę zaczynać od niemal początku i bardzo dużo się nauczyć. Oglądam filmy w necie, czytam " Poradnik hodowcy" i fora ale to nie zastąpi bezpośredniego kontaktu. Gdyby znalazł się ktoś kto chciałby podzielić się wiedzą i umiejętnościami to byłoby fajnie. Mieszkam w centrum Kielc a gołębie będą na działce w Mójczy. Mój przyszły oddział to 0171. Zastanawiam się nad wstąpieniem do PZGHP i rozpoczęciem od lotowania młódków tylko nie wiem jeszcze czy od 2016 czy później. Mam w związku z tym trochę wątpliwości i pytań o których chciałbym z kimś z Kielc i okolic pogadać. Proszę o kontakt :-) |
Miło, że Kolega chce wrócić do hodowli.
Napiszę tak- to my scyzory!!!!!
Napewno w wymienionym oddziele znajdziesz wielu fajnych kolegów.
W tym roku była Ogólnopolska Wystawa w Kielcach- ale w 2019 roku będzie Olimpiada - także proszę żebyś był już w szeregach naszego Związku- tym bardziej, że to będzie 100 lecie gołębiarstwa w Polsce.
Napisz na pw i o nic się nie martw.
Pozdro
Arturo |
|
|
|
|
 |
zen0171
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2015 19:26
Temat postu :
|
 |
|
Arturo - dzięki za powitanie i propozycje kontaktu. Miło, że tak szybko i życzliwie się odezwałeś. Byłem na tej wystawie w Centrum Targowym i zrobiła na mnie duże wrażenie. W grudniu wybieram się na okręgową.
Napiszę wkrótce do Ciebie na pw.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
UFO-99
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2015 10:55
Temat postu :
|
 |
|
zen - Widać,że znajdziesz tu życzliwych ludzi.Ale mogą Cię spotkać także rozczarowania.Ale,to jest normalne w tym sporcie.Życzę Ci wszystkiego najlepszego,satysfakcjonujących wyników i zadowolenia z hodowli.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
panda
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2015 11:36
Temat postu :
|
 |
|
Witamy Kolegę. Mam kilku kolego z oddziału 0171. Ja sam nie należę do tego oddziału, ale też jestem ze świętokrzyskiego. Jakbyś miał może jakieś pytania możesz śmiało pisać w czym będę mógł to pomogę.
I tak jak napisał kolega UFO uważaj Kolego na "życzliwych pomagierów".
Pozdrawiam Paweł z 0458 |
|
|
|
|
 |
zen0171
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2015 12:13
Temat postu :
|
 |
|
UFO-99 i panda - dziękuje za powitanie i życzliwość. O kontakty z takimi ludźmi mi chodzi.
Moje podejście do ludzi jest pozytywne choć wiem po ponad 50 latach życia jak wiele jest wśród nich zawiści. Środowisko hodowców ma, jak każde inne, pewnie i tych, którym można ufać jak i tych, których należy omijać z daleka.
Pewnie się o tym przekonam na własnej skórze ale na razie chcę wierzyć, że tych któych warto znać jest więcej i ich przede wszystkich spotkam :) |
|
|
|
|
 |
|
|