Autor |
Wiadomość |
wiarus
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2016 20:02
Temat postu :
|
 |
|
Pomimo wszystko polecam zbadać ptaki w tym wymazy ,posiew i antybiogram, herbatka nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
 |
ANDEK
|
Wysłany: Pon Sty 11, 2016 21:25
Temat postu :
|
 |
|
wiarus napisał: | Pomimo wszystko polecam zbadać ptaki w tym wymazy ,posiew i antybiogram, herbatka nie zaszkodzi. |
Popieram kolegę .
Ja ostatnio zacząłem podawać miksturę : chrzan , czosnek , olej z ostropest , spirytus - to mikstura. Następnie po odstaniu: dwie łyżki mikstury , dwie łyżki drożdży , 1litr maślanki - po wymieszaniu tych składników , mieszam to z 20kg karmy . Po wyschnięciu podaję gołębiom . Można podawać całym rokiem . Ja podaję 4 dni w tygodniu . Wodę zakwaszam sokiem z cytryny . Jak na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam .DL |
|
|
|
|
 |
kslom
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 6:39
Temat postu :
|
 |
|
ANDEK napisał: | wiarus napisał: | Pomimo wszystko polecam zbadać ptaki w tym wymazy ,posiew i antybiogram, herbatka nie zaszkodzi. |
Popieram kolegę .
Ja ostatnio zacząłem podawać miksturę : chrzan , czosnek , olej z ostropest , spirytus - to mikstura. Następnie po odstaniu: dwie łyżki mikstury , dwie łyżki drożdży , 1litr maślanki - po wymieszaniu tych składników , mieszam to z 20kg karmy . Po wyschnięciu podaję gołębiom . Można podawać całym rokiem . Ja podaję 4 dni w tygodniu . Wodę zakwaszam sokiem z cytryny . Jak na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam .DL |
Witam Kolegę
Bardzo ciekawy przepis Kolega podał. Problem jednak w proporcjach. Proszę o uzupełnienie informacji ile zastosować chrzanu , czosnku , oleju z ostropestu , spirytusu.
Kolejną sprawą jest wymieszanie mixtury, maślanki, drożdży z 20 kg karmy. Myślę,że nie jest to prosta sprawa. Jak Kolega to robi? A co z butwieniem karmy? |
|
_________________ Szybuj i wracaj szybko |
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 7:50
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 8:13
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2016 15:27
Temat postu :
|
 |
|
http://dobkowicz.pl
Panowie czy ktoś kiedyś korzystał z tych usług? Chodzi mi o badania drogą wysyłkową.
Jakie są wasze opinie?z góry dziękuje. |
|
|
|
|
 |
jaro0106
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 6:48
Temat postu :
|
 |
|
Widzę że ktoś znalazł mój artykół gdyby były jakieś dodatkowe pytania to postaram się odpowiedzieć |
|
_________________ www.taubenmedik.pl |
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 7:37
Temat postu :
|
 |
|
Chodziło mi o naturalne środki (profilaktyka)kokcydiozy .ale poszperałem i znalazłem ten artykuł praktycznie wyczytałem z niego wszystko co chciałem .teraz wiem ze czosnek,oregano,glistnik i jeszcze słyszałem o cynamonie . |
|
|
|
|
 |
|