Autor |
Wiadomość |
realmadrytaa@interia.pl
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 14:08
Temat postu : Kupno gołębi?
|
 |
|
Witam, Od jakich czołowych hodowców najlepiej kopić gołębie do rozpłodu. Zamierzałem na wiosnę kupić gołębie od Z. Oleksiaka, Ks J. Kostorza, a także od A. Głazika co myślicie o nabyciu od tych panów. Także jakie rasy polecacie myślałem o nabyciu Vandenabeele, Janssen, Drapa??? |
|
|
|
|
 |
PoRaPI
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 14:42
Temat postu :
|
 |
|
Kolego poczytaj ... trochę forum ...
Tu nikt Ci nic nie poleci, bo u każdego lata co innego :-)
Chesz tymi gołębiami lotować czy do rozpłodu ??
W jakim regionie Polski chcesz lotować? |
|
|
|
|
 |
jacek333
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 14:51
Temat postu : latać
|
 |
|
Materiał dobry same frykasy i same asy wysokiej klasy super latają na 1000 tysiące jak zające małe gołębniki dają wyniki !! przyjacielu jakich jest wielu nazwisk nie kupujesz tylko materiał do lotu . |
|
|
|
|
 |
teraz kibic...
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 15:44
Temat postu : Dobry materiał....
|
 |
|
Witam kol.realmadrytaa@interia.pl materiał od tych hodowców jest też dobry,znakomity ja bez problemu mogę wymienić 30-40 hodowców godnych polecenia ale jest podstawowe pytanie czy masz na tyle wiedzy że potrafisz coś dobrego z tym materiałem zrobić ??? a nie zmarnować i mieć pretensje do sprzedających jak często bywa.Jeszcze jedno nie podniecaj sie wielkimi nazwiskami na wszystko przyjdzie czas.Jeszcze jedno w jakim rejonie Polski lotujesz coś na forum doradzimy.pozdrawiam "Dobry Lot". |
|
|
|
|
 |
jastrzab
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 15:45
Temat postu :
|
 |
|
Witam ja polecam golenie pocztowe od slynnych hodowców |
|
|
|
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 19:08
Temat postu :
|
 |
|
No to powodzenia życzę. :) |
|
|
|
|
 |
arti1982arti
|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 21:05
Temat postu :
|
 |
|
Nie proponował bym zakupu gołębi z takich ferm. |
|
|
|
|
 |
baldaj
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2016 12:07
Temat postu :
|
 |
|
Szanowny kol.realmadrytaa@interia.pl jeśli miałbym ci coś doradzić to powinieneś poszukać uczciwego dobrze lotującego hodowcę i wybrać sobie gołębie które siadają z lotów w pierwszej trójce u tego hodowcy i po tych gołębiach zakupić młode ale jeszcze musiałbyś zobaczyć w zeszycie hodowlanym czy rzeczywiście te młode są po tych gołębiach bo inaczej to szkoda twojego czasu i twoich pieniędzy,pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
DamianS
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2016 19:31
Temat postu :
|
 |
|
baldaj napisał: | ale jeszcze musiałbyś zobaczyć w zeszycie hodowlanym czy rzeczywiście te młode są po tych gołębiach bo inaczej to szkoda twojego czasu i twoich pieniędzy,pozdrawiam. |
Na początku kupuj z doświadczonym hodowcą. Podpowie, doradzi i zobaczy w tym zeszycie to co laik nie dostrzeże. Samochodu też jak się nie znasz samemu nie kupujesz tylko z ojcem/kolegą oglądasz. |
|
|
|
|
 |
hod.wroclaw
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2016 20:35
Temat postu :
|
 |
|
CZY TY MYSLISZ ZE LATA NAZWISKO WYMIENILES CIEKICH HODOWCOW NIESTETY SZUKAJ NIE U HURTOWNIKOW A U UCZCIWYCH KOLEGOW. |
|
|
|
|
 |
|