Autor |
Wiadomość |
NAMYSŁÓW
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2018 16:11
Temat postu :
|
 |
|
CAŁAPRAWDA to Pan Dominik mówi w swoim filmie za jakie Pieniądze sprzedał 12- 13 młodych(ponad 10 tys. euro?????).Są chętni, by kupić gołębie za taką kwotę niech płacą a u Kłosa na giełdzie kilka dni temu były gołębie Pana Dominika bodajże po 400zł. Na filmie widać jakieś rozgoryczenie u Pana Dominika - czyżby brak wyników przy takim nakładzie finansowym??Nawet w okręgu w żadnej kategorii w tym sezonie nie był na pudle.D.L. |
|
|
|
|
 |
zen0171
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2018 16:22
Temat postu :
|
 |
|
„ sport gołębiarski poszedł w górę przez moje podpowiedzi o 20%”
Tak mówi Dominik Palarski w II części swoich wynurzeń.
Trzeba być bardzo zarozumiałym by tak powiedzieć o sobie, zresztą moim zdaniem nie jest to prawdziwe stwierdzenie a świadczy jedynie o zbyt wyrośniętym ego. . |
|
|
|
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2018 16:30
Temat postu :
|
 |
|
Zastanawiającym jest fakt że jego wyniki poszły w dół,wychodzi na to że łatwiej brać niż dać :) |
|
|
|
|
 |
NAMYSŁÓW
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2018 18:03
Temat postu :
|
 |
|
filmie tłumaczył się zbyt małą ilością koszowanych gołębi przez oddział i brakiem możliwości w tym przypadku zrobienia niskich COFI. Myślę ,że warto dodać zbyt duża ilość sprzedanych młodych też zrobiła swoje... |
|
|
|
|
 |
mirek2001
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2018 21:48
Temat postu :
|
 |
|
A to wszystko wasza wina jak byście ,,Molik ,, kupowali od niego zamiast tych kropli od weta było by mu weselej... |
|
_________________ Pozdrawim Dobry lot Mirek ;) |
|
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2018 8:09
Temat postu :
|
 |
|
Myślę że przyczyną osłabienia wyników jest nadmierne stosowanie chemii
przez całe lata .Ślepe kuracje na salmonelle, molik,antybiotyk po każdym locie w znacznym stopniu osłabiło ptaki ,tak więc po latach szpikowania przyszedł kryzys ,który zapewne potrwa kilka lat zanim hodowca zrozumie swój błąd i odbuduje ptaki ,lub wymieni na nowe.Czyli możemy oczekiwać promocji,lub ostatnio nader modnej totalnej wyprzedaży :) |
|
|
|
|
 |
mirek2001
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2018 8:23
Temat postu :
|
 |
|
zen0171 napisał: | „ sport gołębiarski poszedł w górę przez moje podpowiedzi o 20%”
Tak mówi Dominik Palarski w II części swoich wynurzeń.
Trzeba być bardzo zarozumiałym by tak powiedzieć o sobie, zresztą moim zdaniem nie jest to prawdziwe stwierdzenie a świadczy jedynie o zbyt wyrośniętym ego. . |
Myśle że moje kurczaki ,
http://www.mojaferma.pl/galvit-czosnek-5l,3,9,384
są chyba lepsze i tańsze niż te 20% kto nie spróbuje nie dowie się !! |
|
|
|
 |
teraz kibic...
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2018 13:23
Temat postu : I tak bywa...
|
 |
|
Witam Panowie nie da się lecieć na wysokim poziomie lotowym latami ? coś się kończy przerywa sie pasmo ciągłych sukcesów wpływ ma wiele czynników.Jednych gubi nadmierna produkcja i handel młodymi,gdzie indziej rozpada sie oddział hodowcy odchodzą nie ma z kim lecieć mała ilość gołębi,bywa też "zmęczenie" materiału czyli hodowcy wygrywa rodzina "normalne" życie odpuszczamy w "chodzeniu" przy gołębiach itp.Siedząc w gołębiach prawie 50 lat mogę wymienić bardzo wiele mocnych hodowli takich które miały po kilka gołębi na olimpiadach które odeszły w cień zniknęły z lotowej mapy Polski a ich wyniki czasami gdzieś w końcówkach list i rankingów się pojawiają takie życie nic nie trwa wiecznie.Czasami w rozmowach telefonicznych pytam kolegów o takiego hodowcę czy taka hodowlę co się z nimi dzieje dzieje ? bywa że młodsi hodowcy nawet nie znają tych wielkich nazwisk to smutne ale i tak bywa.pozdrawiam "Dobry Lot". |
|
|
|
|
 |
arti1982arti
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 3:24
Temat postu :
|
 |
|
A może miał swoję 5 minut. |
|
|
|
|
 |
NAMYSŁÓW
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 5:10
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
zen0171
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 6:38
Temat postu :
|
 |
|
Koledzy, w rodowodzie gołębia Dominika Palarskiego zamieszczanego na w/w aukcji jest napisane, że Dominik Palarski był mistrzem świata w 2009 roku.
Czy była lub jest takie współzawodnictwo, które wyłania mistrza świata czy jest to alternatywna, marketingowa, rzeczywistość? |
|
|
|
|
 |
gregor46
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 7:23
Temat postu :
|
 |
|
Hallo Zenon , pytanie w jakej konkurecji ???,mistrzem swiata moze byc ten , kto bierze udzial w wspulzawodnictwie , gdzie bierze udzial, caly swiat = mistrz -swiata , ja o takim czyms nie wiem , jak mozna poröwnywac wyniki hodowcöw z chin , naprzyklad z Polskimy , wiec przypuszczam , ze to raczej marketing , ps ja w tych zawodach nie bralem udzialu , i chyba wiekszosc z nas tez nie , wiec to zadne mistrzostwa -Swiata .dobry lot Gregor |
|
|
|
|
 |
mirek2001
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 7:25
Temat postu :
|
 |
|
Kolego NAMYSŁÓW . ALE CO MOŻNA ?
Przecież to odsprzedaż ....... Z obdukcji wiem że albo kupić młodego (tak jak większość z tu piszących powtarza )z czystą kartą albo starego dziadka -babkcie którą pozbywają się hodowcy po prostu ze starości . Dwu trzy letni super rozpłodowiec za 400 złotych to po prostu naiwność. Taki trzylatek powinien kosztować 4 ale 000. Oczywiście z zaznaczeniem żę super ,ale też nie do końcaon jest POWIEDZIANE CO POKAŻĄ DALSZE POKOLENIA i sprawdzą się jako rozpłodowce czy też lotniki . |
|
|
|
 |
PoRaPI
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 9:20
Temat postu :
|
 |
|
Odnośnie Mistrza Świata
Pare lat temu organizowany był we Francji wspólny Golebnik ZFCI.
Każdy zarząd z każdego kraju typował tam kilku swoich hodowców i wysyłali tam Golebie
Z finału z kilkunastominutowym wyprzedzeniem był pierwszy gołąb kół Palarskiego |
|
|
|
|
 |
gregor46
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 9:41
Temat postu :
|
 |
|
Hallo PoRaPI, i ty uwarzasz , ze to byly mistrzostawa Swiata , ilu Hodowcöw bralo tam udzial ?? przecierz to Wspölny Golebnik , o ktörym , wy sie tak negatywnie wypowiadacie , piszecie ze na WG , ptak nie pokazuje swojej klasy , to wszystko przypadek , cos tu nie pasuje ??,ps jacy Hodowcy , ty uwarzasz , ze napewno ze wszystkich krajöw , zrzeszonich w FCI ???, wiec to raczej , nie mistrzostwa Swiata , tylko inna forma WG . dobry lot Gregor |
|
|
|
|
 |
|