Forum PZHGP
FAQ FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Użytkownicy Profil Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj
Obecny czas to Czw Cze 22, 2017 22:15 Zobacz posty bez odpowiedzi
sprzedam ruszt z POLMARKU
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Grzegorz 29




Dołączył: 06 Sty 2017
Posty: 23
WysłanyWysłany: Sro Kwi 19, 2017 19:23
PostTemat postu : sprzedam ruszt z POLMARKU
Odpowiedz z cytatem

30 m kwadratowych cena 40 zl za metr ,nie zniszczony jak nowy 519775656


Ostatnio zmieniony przez Grzegorz 29 dnia Sro Kwi 19, 2017 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
groszki75-73




Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 202
WysłanyWysłany: Sro Kwi 19, 2017 19:32
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Grześ chyba chciałeś napisać polmarku,bo primark to w Berlinie jest😃.A tak na poważnie chcesz sprzedać całość czy możesz sprzedać np.10 m. pozdrawiam Piotr z 0306.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Grzegorz 29




Dołączył: 06 Sty 2017
Posty: 23
WysłanyWysłany: Sro Kwi 19, 2017 19:41
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

chcialbym zeby najlepiej poszlo wszystko ale moge sprzedac po 10 metrow nie ma problemu w razie zainteresowania prosze sie kontowac od godz 8 do 18
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
tomi26




Dołączył: 10 Mar 2012
Posty: 87
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 3:41
PostTemat postu : Ruszt
Odpowiedz z cytatem

Ja u siebie nigdy bym nie użyl takiego typu rusztu,większy problem ze sprzątaniem bo trzeba jeszcze oprócz podłogi czyścić ruszta ,nie jednemu nie chce sie tak czesto sprzątać bo przecież hodowca i golębie chodzą po ruszcie gdzie niby jest czysto,ale pod rusztem mamy brud smrud ,kurz i czesto jakies robactwo. Wielu moich znajomych juz dawno powyrzucali takie ruszta.niech każdy robi jak chce.pozdrawiam.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
groszki75-73




Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 202
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 5:04
PostTemat postu : Re: Ruszt
Odpowiedz z cytatem

tomi26 napisał:
Ja u siebie nigdy bym nie użyl takiego typu rusztu,większy problem ze sprzątaniem bo trzeba jeszcze oprócz podłogi czyścić ruszta ,nie jednemu nie chce sie tak czesto sprzątać bo przecież hodowca i golębie chodzą po ruszcie gdzie niby jest czysto,ale pod rusztem mamy brud smrud ,kurz i czesto jakies robactwo. Wielu moich znajomych juz dawno powyrzucali takie ruszta.niech każdy robi jak chce.pozdrawiam.


A widzisz i tu cię kolego zaskoczę,mam dach na gołebniku jednospadowy pokryty blachodachówką i chciałem dać taki ruszt na dach,bo jak popada to się gołębie ślizgają a jak słońce nagrzewa to znowu blacha jest bardzo gorąca więc wpadłem na pomysł żeby dać ruszt.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Szpak65




Dołączył: 14 Gru 2014
Posty: 881
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 5:25
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Kol Groszki 75-73 jest to chyba zły pomysł . W tym ruszcie będzie się zbierało wszystko włącznie z odchodami i po jakimś czasie mchem .Młode gołębie lubią takie coś dziobać i problem gotowy .
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
groszki75-73




Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 202
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 12:25
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Innej opcji nie mogę wymyślić do tej pory miałem położone listewki ale w tym to dopiero syf się zbierał. Może kolega ma jakiś inny pomysł żeby ułatwić spacery po dachu gołąbkom,pozdrawiam.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
0197




Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 501
Skąd: małopolska
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 15:47
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Zmienić pokrycie dachu. Jeszcze nie widzialem hodowcy np. w Belgii żeby miał blachę na dachu. A taki ruszt jest całkiem spoko do zamontowania np.podłogi bezpyłowej.

_________________
Wolność słowa na tym forum to fikcja!!!
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG Powrót do góry
groszki75-73




Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 202
WysłanyWysłany: Pią Kwi 21, 2017 20:24
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Mieszkam w Polsce a nie w Belgii, a pokrycia dachu nie będę zmieniał tylko go zmodernizuję i zastosuje pomysł kol szpak65.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
0197




Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 501
Skąd: małopolska
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 8:13
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Bo tylko w Polsce takie cuda się zdarzają.A dachówki z odzysku z palonej gliny można dostać za grosze czy nawet za darmo. Świetnie do tego celu nadają się. dachówki holenderskie tzw.eski Na golebnik nie ma lepszego rozwiązania. Można modernizować,zmieniać wdrażać nowe pomysły ale można ten czas wykorzystać na przebycie łat i położeniu dachowki. I mieć spokój raz na zawsze.

_________________
Wolność słowa na tym forum to fikcja!!!
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG Powrót do góry
groszki75-73




Dołączył: 21 Maj 2015
Posty: 202
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 8:36
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z tym co piszesz ale gołębnik budowalem z tego co zostało po remoncie domu,ponieważ założyłem sobie że z domowego budżetu na gołębie podbierał nie będę i tego się trzymam. Mam w planie przebudowę dachu na dwu spadowy(obecnie mam słabą wentylację przez jednospad...) i wtedy pójdzie już dachówka.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Szpak65




Dołączył: 14 Gru 2014
Posty: 881
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 8:49
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Kol 0197 dla kogoś kto chce mieć wyniki w tym sporcie rodzaj pokrycia dachu nie ma żadnego znaczenia . Znam gołębniki świetnych hodowców którzy mają dwuspadowe dach pokryte blachą a na górze rozciągnięty drut . Gołąb pocztowy powinien startować z wylotu i siadać na wylot . Dach służy tylko jako przykrycie gołębnika a nie miejsce spacerów . Jezeli chodzi o miejsce do lądowania to w prosty sposób można im to zorganizować i do tego nie jest potrzebny dach gołębnika . Osobiście uważam że blach jest jednym z lepszych pomysłów a przerabiałem wiele . Odkąd mam dach pokryty blachą nie ma na nim żadnych mchów czy porostów i nie zbiera się żadne zanieczyszczenie tak jak przy papie . Są różne teorie na temat choroby młodych i jedna z nich mówi a zjadaniu przez młódki np mchu z dachówki . DL
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
0197




Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 501
Skąd: małopolska
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 10:53
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Każdy robi jak uważa. Ja osobiście jestem innego zdania w tej kwestii i każdemu będę polecał dachówkę. Co do porastania dachówki mchem.Owszem zdarza sie,pamiętam gdy miałem cementówke na jakimś tam dachu to rósł mech dosłwnie taki jak w lesie.Takie kępki.Natomiast od strony północnej gdzie słońca nie ma i utrzymuje się wilgoć dachówka zielenieje i nie dam sobie ręki uciąć czy na blachodachowce też tego nie widziałem.Dachówka jest jednak bardziej podatna.Nie wiem czy kolega się zgodzi ze mną ale z tą chorobą młodych i mchem to raczej mit. Młode spożywają mech i dostają rozwolnienia co nie koniecznie oznacza chorobę młodych. Choć objawy podobne.

_________________
Wolność słowa na tym forum to fikcja!!!
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG Powrót do góry
Szpak65




Dołączył: 14 Gru 2014
Posty: 881
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 11:00
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Tak naprawdę to konia z rzędem temu kto w jednoznaczny sposób zdefiniuje chorobę młodych zwana adeno . Jedno jest pewne wszelkie nieczystości które leżą na dachu a które niestety dziobią młode sprzyjają zachorowaniom i myślę że co do tego zgodzimy się obaj . Pozdrawiam
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
kkscy




Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 1130
WysłanyWysłany: Sob Kwi 22, 2017 12:42
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

groszki75-73 napisał:
Zgadzam się z tym co piszesz ale gołębnik budowalem z tego co zostało po remoncie domu,ponieważ założyłem sobie że z domowego budżetu na gołębie podbierał nie będę i tego się trzymam. Mam w planie przebudowę dachu na dwu spadowy(obecnie mam słabą wentylację przez jednospad...) i wtedy pójdzie już dachówka.


To mamy ten sam problem kolego ,u mnie jest identycznie . ja mam dach pokryty eternitem a w czesniej mialem pape.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:    
Zobacz poprzedni temat Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css