|
 |
Autor |
Wiadomość |
Jumper
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 20:15
Temat postu : Budowa gołębnika
|
 |
|
Witam wszystkich !
Przymierzam się do budowy gołębnika. W związku z tym będę potrzebował pomocy, aby ktoś postawił gołębnik w rozsądnej cenie, polecacie kogoś Panowie ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2018 11:19
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
wiarus
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2018 14:51
Temat postu :
|
 |
|
Kolego kkscy to pewnie propozycja z zasiedleniem jak rozumiem :) |
|
|
|
|
 |
kkscy
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2018 18:42
Temat postu :
|
 |
|
Może być i tak :) |
|
|
|
|
 |
Jumper
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2018 19:20
Temat postu :
|
 |
|
Panowie a teraz pytanie z innej beczki. Jakie powinny być wymiary przedziału dla 50 samców oraz wymiar przedziału dla 50 samic w wdowieństwie totalnym ? |
|
|
|
|
 |
spokojny24
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2018 20:22
Temat postu :
|
 |
|
Witam Przy takiej obsadzie samców jeśli fachy lęgowe będą na jednej ścianie zakładając ze gołębnik jest wysoki 2 m to musi być długi co najmniej 5 m aby weszło tam 50 fachów taki gołębnik nie będzie funkcjonalny ponieważ będzie za długi Gołębie to szybko wyczają i zbiegiem czasu zaczną robić się płochliwe ja bym proponował podzielić go na segmenty Ja mam tak zrobione i jest to super rozwiązanie gdyż mam boksy o wymiarach 120 centymetrów szerokie i 160 centymetrów głębokie w takim boksie jest 8 fachów Ptaki sa spokojne i każdy boks można jeśli zajdzie taka potrzeba przygotować inaczej warunek jest taki że przy takim rozwiązaniu jest potrzebny z przodu korytarz z którego po oblocie lub odbytym locie wdowce będą miały możliwość rozejść się do swoich boksów A Gołębnik dla wdów dla 50 szt wystarczy 2x2 m Jeśli mógłbym coś doradzić to przedział wdowców i przedział wdów powinien mieć jeden wlot przedzielony na pół aby po każdym treningu można było wpuścić samce do swojego gołębnika a samiczki do swojego żadnej metody obiegowej samiczki gołębnik samców w którym odbędą się spotkania maja widzieć tylko w dniu wkładania lub w dniu przylotu one aby dobrze grały muszą tęsknic to jest dla nich najlepsza motywacja Pozdrawiam i powodzenia w budowie |
|
|
|
|
 |
|
|