|
 |
Autor |
Wiadomość |
rudy52
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 7:03
Temat postu :
|
 |
|
mirek2001 napisał: | rudy to co piszecie z gregorem to 100 metrów mułu i tyle samo przepaści :))
Wy uważacie się za cwaniaków niejednokrotnie przygadując innym sprytnie im ubliżając ...... wiele razy nie chce się nawet tego skomentować bo szkoda klawiatury , wtedy łapiecie wiatru w żagle i na całego .
GREGOR JA SIE NIE OBRAŻAM ZA SŁOWO ROLNIK CHOĆ W POLSCE TERAZ NAZYWA SIE TĄ GRUPĘ PRODUCĘTAMI ROLNYMI . TY MI KIEDYS NAPISAŁEŚ ŻE JESTEM GBUR, a ja odpowiem Ci słowami śpiewanymi przez Czesława Niemena
https://www.youtube.com/watch?v=B-t7CqvBM2A |
Więc sam teraz wykazałeś jaki poziom w dyskusji wprowadzasz. Więc jak to jest dla ciebie dogadywanie to jest jednoznacznie z ubliżaniem. Śmiała teoria choć wy takie bezsensowne teorie tu wstawiacie by by konkurenta zdyskredytować.I tak jest od samego początku.Wasze nie kiedy wpisy w nich dywagacje to na poziomie niekiedy przedszkolaka.Dla was prawda zamieszczana to ubliżanie muł i szambo.To jest definicja wasza prawdy tu przez mnie zamieszczana.Pokaż mi gdzie ja tu kłamię i nieprawdę zamieszczam. Jest takie powiedzenie co wam koledzy dedykuję Widzicie u innych żdżbło w oku a w swoim nie zauważacie kłody.Odpowiadacie tylko na to co mam wygodne manewrujecie i się przez to tylko ośmieszacie
A na koniec czy cwaniarstwo to aż takie wielkie tu przestępstwo.Podsyłam definicję tego określenia co ponoć tyle zła wam tu wyrządza."cecha kogoś, kto radzi sobie w każdej sytuacji i czerpie z niej korzyść dla siebie"I co w tym kolego zdrożnego.Myśl bardziej głową a nie dolną częścią swego ciała. |
|
|
|
|
 |
Szpak65
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 7:34
Temat postu :
|
 |
|
Cytujac klasyka:
"ja nigdy nie twierdzilem ze jestem leprzy od innych , tylko ci inni nie chco sie z tym pogodzic ,ze so gorsi odemnie "GREGOR HODOWCA Z NIEMIEC . |
|
|
|
|
 |
gregor4616
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 7:53
Temat postu :
|
 |
|
Szpak co ci sie w tym klasyku nie podoba ?? jest naprawde wielu z was ktörzy so gorsi , dlaczego zaden z tych tak zwanych Mistrzöw , nie wstawi swoich wyniköw , aby temu zaprzeczyc . Ps aktualna informacja z MWG Kaszuby 2 lot konkursowy 125 km robie z 15 zakoszowanych 8 konkursöw , zaczynam 9 konkursem ,to tez info dla Siwego , wiec do tej pory te moje wapniaki jakos sobie radzo , acha zapomialem , mojego nadwornego krytyka Czerwonego . Gregor |
|
|
|
|
 |
Szpak65
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 8:03
Temat postu :
|
 |
|
Cytujac klasyka:
"ja nigdy nie twierdzilem ze jestem leprzy od innych , tylko ci inni nie chco sie z tym pogodzic ,ze so gorsi odemnie "GREGOR HODOWCA Z NIEMIEC .
Oj Panie GREGOR kiedy ci zaświta historyczne myślenie że ludzie nie dzielą się na lepszych i gorszych tylko jak mówił Pawlak MADRYCH I GŁUPICH . Bacz abyś na tych drugich nie wyszedł . |
|
|
|
|
 |
gregor4616
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 8:18
Temat postu :
|
 |
|
Szpak tutaj nie chodzi , o leprzych i gorszych ludzi , tutaj chodzi o dobrych i mniej dobrych Hodowcöw ps niejednokrotnie (Glupi ) hodowca moze miec dobre wyniki my tu nie oceniamy poziom IQ , tylko poziom hodowlany tz wyniki ty jestes przekonany i wierzysz w to ze nalerzysz do tych pierwszych , wiesz ja mam tu watpliwosci , chyba spytam Pawlaka co on o tym mysli , ps dlaczego nic nie odpowiadasz na temat MWG , a wiesz zapomialem , to cie nie interesuje . Gregor |
|
|
|
|
 |
Szpak65
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 8:27
Temat postu :
|
 |
|
Wiesz ilu ludzi poniosło śmierć przez to ze jednym zdawało sie że są lepsi od drugich . Po drugie kto dał ci prawo dzielić na tych lepszych i tych gorszych . czy ci lepsi to ci co poza gołębiami świata nie widza często kosztem własnej rodziny?
A ci gorsi to ci którym sam powrót gołębia do domu daje wielka radość a znam takich wielu którzy latają bez napinki .Czy dla dyplomu za 2 złote albo pucharku za 20 mamy poświęcać wszystko
To który jest lepszym hodowca czy ten co ma duże pieniądze , zatrudnia pielęgniarza faszeruje jak ty antybiotykami gołębie bo przecież cel uświęca środki . Czy ten biedny emeryt który często kosztem nie wykupienia leków idzie kupuje worek lepszej karmy aby dać swoim pupilom . Nie ma jednoznacznej odpowiedzi dlatego wszelkie podziały są nie na miejscu żeby nie powiedzieć głupie . |
Ostatnio zmieniony przez Szpak65 dnia Pią Wrz 06, 2019 8:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
rudy52
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 8:39
Temat postu :
|
 |
|
Szpak65 napisał: | Cytujac klasyka:
"ja nigdy nie twierdzilem ze jestem leprzy od innych , tylko ci inni nie chco sie z tym pogodzic ,ze so gorsi odemnie "GREGOR HODOWCA Z NIEMIEC .
Oj Panie GREGOR kiedy ci zaświta historyczne myślenie że ludzie nie dzielą się na lepszych i gorszych tylko jak mówił Pawlak MADRYCH I GŁUPICH . Bacz abyś na tych drugich nie wyszedł . |
Ej, szpaku ty nasz klasyku drogi ,pisz tak by to nie obróciło się przeciw tobie.Nie zakłamuj rzeczywistości. Są różni ludzie lepsi i gorsi,są patrioci i zdrajcy narodu, są mordercy i złodzieje i uważasz że nie ma lepszych czy gorszych ja natomiast uważam odwrotnie. Ale idzmy dalej do tych co w czymś prymat wiodą. Są gorsi kucharze jak i na wysokim poziomie,jest gorszy i lepszy inżynier,jest lepszy i gorszy między nami mówca a teraz przeczytaj to kilka razy jest gorszy i lepszy hodowca gołębi pocztowych.I co ty na to mędrcu nasz wielki. Jak się to ma do twojej teorii, Świat jest tak skonstruowany że między nami są lepsi i też gorsi. Ale trzeba rozumieć o czym my mówimy. |
|
|
|
|
 |
rudy52
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 9:25
Temat postu :
|
 |
|
Szpak65 napisał: | Wiesz ilu ludzi poniosło śmierć przez to ze jednym zdawało sie że są lepsi od drugich . Po drugie kto dał ci prawo dzielić na tych lepszych i tych gorszych . czy ci lepsi to ci co poza gołębiami świata nie widza często kosztem własnej rodziny?
A ci gorsi to ci którym sam powrót gołębia do domu daje wielka radość a znam takich wielu którzy latają bez napinki .Czy dla dyplomu za 2 złote albo pucharku za 20 mamy poświęcać wszystko
To który jest lepszym hodowca czy ten co ma duże pieniądze , zatrudnia pielęgniarza faszeruje jak ty antybiotykami gołębie bo przecież cel uświęca środki . Czy ten biedny emeryt który często kosztem nie wykupienia leków idzie kupuje worek lepszej karmy aby dać swoim pupilom . Nie ma jednoznacznej odpowiedzi dlatego wszelkie podziały są nie na miejscu żeby nie powiedzieć głupie . |
Już nie zmieniaj swoich wpisów tylko wsłuchuj się kto i co do ciebie mówi.Bo za każdymi zmianami coraz większe zamieszczasz głupoty. A na zakończenie i wśrod ludzi są mądrzy i głupcy, więc sam się zakwalifikuj do jakiej grupy chcesz należeć. |
|
|
|
|
 |
Hodowca082
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 10:05
Temat postu :
|
 |
|
Panie Gregor napisał Pan takie zdania . i do tego twierdzicie , ze Polske ptaki so leprze od Zachodnich to ja cie spytam z kont pochodzo , dziadkowie , rodzice tych ptaköw ktöre robio u was wyniki ?? no morze zdradzisz mi to tajemnice , Gregor
Zadałeś pytanie to grzeczność nakazuje odpowiedzieć.
Po pierwsze ja nic nie twierdze .
Po drugie przodkowie moich gołębi pochodzą od takich hodowców jakimi byli Dr Arthur Bricoux i Maurice Delbar. Ja nie muszę kręcić i obracać kota bo to nie mój styl ja pisze jak jest . Przodków moich obecnych ptaków nabywałem bardzo dawno temu od sławnych hodowców z Górnego Ślaska Przez ponad 35 lat bazuje na tej lini dokładając miedzy czasie coś do odświeżenia krwi . Ptaki utrzymuje na linie . Tak że przodkowie moich gołębi pochodzą z Belgi . Tak jest w każdej hodowli i nie ważne czy jest to Polska czy Niemcy Niema czystej krajowej lini .Wszystkie liczące sie hodowle przodków maja z Belgi a niektóre z NL ale tam tez przodkowie to Belgi . Twoja hodowla też . Tak że udowadnianie czegokolwiek niema sensu dl. |
|
|
|
|
 |
Yaro32
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 10:17
Temat postu :
|
 |
|
Mój znajomy hodowca powiadał. "Nie jestem najlepszy , ale lepszy niż cała reszta". Pozdrawiam zdrowo i rozsądnie myślących. |
|
|
|
|
 |
rudy52
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 11:39
Temat postu :
|
 |
|
Widzę że "zdrowo i rozsądnie myślący" na siłę tu z prostego chcą garbatego zrobić .I takie bajki nam tu opowiadają. |
|
|
|
|
 |
gregor4616
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 13:25
Temat postu :
|
 |
|
Szpak , widze ze prubujesz wröcic do tematu ,ktöry zawsze ciagnie ty uwarzasz nas za tych leprzych , ktörzy przyczinili sie do smierci wielu ludzi , ja na ten temat juz kilkakrotnie odpowiadalem , ja nie mam z tym nic do c´zynienia teraz do twoich wywodöw , w listach konkursowych i w tabelach mistrzowskich , podawane so tylko nazwiska , nie podawane jest czy ktos jest bogadty , biedny , glupi lub madry ps jak ty , wiec te twoje poröwnania , sluzo tylko temu , zeby pokazac z tymi bogatami , ktörzy majo pielegniarzy , ktörzy faszerujo ptaki , ps jak ja to ponoc robie , przeciw tych nie mam szans , ale to tylko twoja wersja , zobacz ja tez nie jestem bogaty , trzymam na zime 60 ptaköw , na loty mlodymi zaczynam 36 ptakami , i mimo to wystarczy zeby tych bogatych , madrych pokonac , z tym preperowaniem , to musisz mi udowodnic , to co ty robisz to posadzanie , ty nie masz zadnych dowodöw , wiec przestan zmyslac , pozdröw Wiarusa on to samo twierdzi . ps aktualna informacja , jest po 6 locie , i jest pewne , ze jestem Mistrzem oddzialu , i mam kilka najleprzych lotniköw , ps to znaczy z 30 morzliwych , robie 30 konkursöw tz 5 ptaköw z 6 konkursami , no ale to mi sie tylko udalo ,nie ma konkurecji w odzdziele lotuje tylko przeciw siebie wiec z tont te wyniki , no i do tego Wapniaki , wiec czemu sie dziwic . Gregor |
|
|
|
|
 |
Szpak65
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 13:38
Temat postu :
|
 |
|
A mógł bym wiedzieć o jakie preparowanie chodzi i gdzie ja użyłem takiego sformułowania . |
|
|
|
|
 |
gregor4616
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 13:43
Temat postu :
|
 |
|
Hallo Siwy 7 , ty jestes tak uprzejmy pokazujesz tu moje wyniki , wiec ja ci sie zrewanzuje i pokarze twoje , dzisiaj nastepny lot z 215 km pierwszy ptak 9,13 205 ptak 15,25 twöj do tej pory meldowany jako zaginiony , no ale moze on znowu intensywnie trenuje i wruci puzniej ps zerknij na MWG kaszuby , my mielismy tez lot , zobacz co moje wapniaki tam osiagajo . dobry lot Gregor . |
|
|
|
|
 |
gregor4616
|
Wysłany: Pią Wrz 06, 2019 14:03
Temat postu :
|
 |
|
Szpak to jest tylko inne slowo , ma ale take same znaczenie jak faszerowanie chodzi o to samo obojetnie jak to nazwiemy , mimo to ty nie morzesz mi tego zarzucac , nie masz zadnych dowodöw czy jest jednak mozliwe ze ty potajemnie kontrolowales möj pojnik ?? , wiec möwiac po Polsku przestan ( Pierdolic ) . Gregor |
|
|
|
|
 |
|
|